Het orkest

Welkom op onze site!

Wij zijn een klassiek symfonieorkest met ongeveer 75 leden. Onze leden zijn allemaal mensen met een passie voor muziek, die in hun vrije tijd het maximale willen halen uit hun instrument en samenspel. 

Bijna alle instrumentgroepen die je in een symfonieorkest kunt verwachten zijn er. Daardoor hebben we ruime keus uit het klassieke repertoire en kunnen we ook de grotere werken op de lessenaar zetten. Minimaal twee keer per jaar geven we een concert, meestal met een symfonie en een stuk met solist. Voor het publiek is dit een kans om een professionele solist van dichtbij aan het werk te zien. Verder werken wij samen met koren door op te treden als begeleidingsorkest. 

In 2024 vieren we ons 105-jarig bestaan. Dit kunnen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, dus het jaar staat in het teken van bijzondere lustrumactiviteiten, met als hoogtepunt de uitvoering van The Planets van Gustav Holst. Dit is op 16 november in de Nieuwe Kerk in Delft. 

De geschiedenis van het Delfts Symphonie Orkest gaat terug tot 1919. Medewerkers van de Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek (DSM) vormden in 1919 een muziekensemble dat zich Semper Fixo noemde. Dit ensemble wist zich lange tijd te handhaven, maar in 1950 fuseerde het met het Delfts Klein Orkest. Uit beide ensembles ontstond toen het Delfts Symphonie Orkest (DSO). Vanaf dat moment groeide het orkest uit tot een volwaardig symfonieorkest. De verschillende dirigenten die in de loop der jaren het orkest hebben geleid, droegen allen hun steentje bij aan de groei en bloei van het orkest. Van 2004 tot 2022 stond het DSO onder de deskundige en enthousiaste leiding van Peter Gaasterland. Momenteel telt het orkest zo'n 75 leden en is een gezellige en bloeiende vereniging met Frank de Groot als dirigent.


Repetities:

Woensdagavond om 20:00 uur

Hofkerk
Cort van der Lindenstraat 1
2613 WP  Delft

Concert bijwonen?

Aanmelden nieuwsbrief