Lustrumjaar 2024

Dit jaar bestaat het DSO alweer 105 jaar. We willen er graag een bijzonder jaar van maken met mooie lustrumactiviteiten. Met name in ons najaarsconcert pakken we uit met de uitvoering van The Planets van de Britse componist Gustav Holst. Het belooft een spectaculair concert te worden in grote bezetting.

Voorjaarsconcerten 2024

In het weekend van 20 en 21 april speelt het Delfts Symphonie Orkest onder leiding van dirigent Frank de Groot (DSO) haar voorjaarsconcerten. 

Het concert opent met een zonsopkomst boven de Griekse zee, in de vorm van de Helios Ouverture van de Deens componist Carl Nielsen. Daarop volgen de wereldberoemde Enigmavariaties, beeldschone en mysterieuze muziek van de Britse componist Edward Elgar. In veertien variaties schetst de componist zijn vrouw, vrienden, familie en geheime geliefden. Bovendien draagt de muziek een raadsel met zich mee dat tot op de dag van vandaag onopgelost blijft.

foto's Cor Harteloh

Terugblik najaarsconcerten 2023

De eerste concerten van het DSO onder leiding van Frank de Groot op 4 en 5 november waren zeer geslaagd. Het orkest liet in het volledig Franse en enigszins "impressionistische" programma mooie klankkleuren en sfeervolle muziek horen. Vooral in de Lutherse Kerk in Den Haag kwam het orkest daarmee goed tot zijn recht. En Michelle Kumara, een jong, muzikaal viooltalent uit Den Haag, kreeg voor haar gevoelige vertolking van de Poème van Chausson voor vioolsolo en orkest op beide concerten een daverend en welverdiend applaus. 

Al met al een mooie en inspirerende start met een nieuwe dirigent!       

                                                                   

Repetities:

Woensdagavond om 20:00 uur

Hofkerk
Cort van der Lindenstraat 1
2613 WP  Delft

Concert bijwonen?

Aanmelden nieuwsbrief