DSO doelen 1200px tekst

godfried-hoogeveen

Godfried Hoogeveen

Godfried Hoogeveen, eerste solo-cellist van het Koninklijk Concertgebouworkest (1990-2012) en van het Residentie Orkest (1976-1990), studeerde Cum Laude af bij Tibor de Machula in Amsterdam. Hij vervolgde zijn studies aan de University of Southern California bij de legendarische Gregor Piatigorsky waar hij gedurende zijn vierjarige studie docent was aan de UCLA en kamermuziek speelde o.a. met zijn leraar en Jascha Heifetz.
Gewapend met een repertoire van meer dan 40 celloconcerten heeft Hoogeveen een indrukwekkende internationale carrière als solist gehad.
Hij heeft gesoleerd met de meeste Nederlandse orkesten met dirigenten als Van Otterloo, Vonk, van Zweden, Leitner, Sawallisch en Chailly.
Als een gepassioneerde kamermuziekspeler heeft hij opgetreden op de festivals van Alaska, Hawaii, Colorado, Seattle, Saas Fee en New York o.a. met Mstislav Rostropowitsch, Emanuel Ax, Leif Ove Andsnes en het Vermeer-kwartet.
Hoogeveen heeft de eerste uitvoeringen in Nederland van de concerten van Gulda en Dutilleux gegeven en verschillende componisten hebben werken aan hem opgedragen. Opnames van hem zijn beschikbaar op o.a. CBS, Ottava en Globe. Daarnaast is Hoogeveens live-optreden van Dutilleux' celloconcert Tout un monde lointain o.l.v. Yan Pascal Tortelier verschenen op de Anthologie van het Koninklijk Concertgebouworkest 2000-2010. Cello

Repetities:

Woensdagavond om 20:00 uur

Hofkerk
Cort van der Lindenstraat 1
2613 WP  Delft

Concert bijwonen?

Aanmelden nieuwsbrief