DSO doelen 1200px tekst

Hawijch Elders - Viool

Hawijch Elders (1998) is een jonge veelbelovende violiste. Ze is geselecteerd als een van de laureaten van Dutch Classical Talent in seizoen 2021-2022. In december 2019 is aan haar de Vioolbeurs 2019 van Het Kersjes Fonds in het Koninklijk Concertgebouw uitgereikt.
Zij soleerde met onderandere Real Filharmonía de Galicia, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, Orquestra Clássica da Madeira, INSO-Lviv, het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze treedt veelvuldig op in recitals met pianist Sander Sittig. Ze heeft kamermuziekconcerten gegeven met onder andere Valeriy Sokolov.
Hawijch heeft vele prijzen ontvangen tijdens nationale en internationale vioolconcoursen. In juli 2021 heeft zij de 1e Prijs op het 5e Leonid Kogan International Vioolconcours gewonnen. In mei 2021 werd haar de 2e Prijs toegekend van het Odesa Internationaal Vioolconcours. Ze soleerde in de finale in het Vioolconcert van Jean Sibelius met het Odesa Philharmonisch Orkest. In 2019 werd zij laureaat van de 3e Oleh Krysa International Violin Competition in Lviv, Oekraïne. In september 2018 won zij de tweede prijs en drie speciale prijzen tijdens het 37e ‘Premio Rodolfo Lipizer’ Internationale Vioolconcours.
In januari 2018 soleerde zij met het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk met het vioolconcert van Antonín Dvorák in de Finale van het Oskar Back concours, waar zij met overweldigende meerderheid de Publieksprijs won en haar de tweede prijs werd toegekend. Eerder won zij prijzen bij het Prinses Christina Concours, het Nederlands Vioolconcours ‘Iordens’, en de Classic Young Masters Award.
Sinds 2016 studeert Hawijch bij Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam, eerder studeerde ze bij Benzion Shamir. Hawijch nam deel aan masterclasses van onder andere Ivry Gitlis, Shlomo Mintz, Pierre Amoyal en Emmy Verhey.
Hawijch speelt op een viool, gebouwd door Gennaro Gagliano (Napels, ca. 1755) en met een strijkstok, gebouwd door Jean Pierre Marie Persoit (Parijs, 19e eeuw), beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). De viool behoort tot de ‘collectie Willem G. Vogelaar’.

foto: Marco Borggreve
 hawijch-elders

Repetitie

Hofkerk
Cort van der Lindenstraat 1
2613 WP  Delft

Concert bezoeken?

Bestel hier uw kaarten

Social media

Aanmelden nieuwsbrief

We use cookies to optimize site functionality. Read our privacy statement for more information.