Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

DSO viert 100-jarig bestaan

2019: het nieuwe jaar is begonnen. Voor het DSO wordt het een bijzonder jaar, want het orkest bestaat 100 jaar. En dat wordt gevierd! We hebben het volgende feestelijke programma voor u samengesteld.

Op zaterdag 19 januari om 12.45 uur geeft het DSO een gratis concert in De Doelen in Rotterdam, waar het sprookjesachtige Sheherazade van Rimski-Korsakov gespeeld zal worden. Neem uw kinderen, buren, vrienden mee en kom luisteren!

Op zondag 24 maart geeft het DSO een concert in een prachtige oude boerderij in Valthermond, waar Mozarts Ouverture Don Giovanni, de Vier letzte Lieder van R. Strauss (met als soliste de in Emmen geboren sopraan Annemarie Kremer) en Sheherazade gespeeld zullen worden.

Het voorjaarsconcert zal plaatsvinden op 19 mei om 15.00 uur in de Lutherse kerk te Den Haag. Op het programma staan de Ouverture Cyrano de Bergerac van Wagenaar, de Serenade for strings van Elgar en de vijfde symfonie (in e, opus 64) van Tsjaikovski.

In het Hemelvaartweekend, eind mei, gaat het DSO op concertreis naar Duitsland, waarbij concerten gegeven zullen worden in Halle en Berlijn. Het orkest is al eerder op tournee geweest naar Duitsland. In 1995 werd een concert gegeven in Dresden en in 2004 werd het repetitieweekend in Bad Bentheim afgesloten met een openluchtconcert. Aan beide reizen heeft het DSO goede herinneringen.

Op zaterdag 16 november om 20.00 uur wordt het lustrumjaar groots afgesloten met de derde symfonie van Mahler in de aula van de TU Delft. Voor deze symfonie is een groot orkest nodig, waarvoor het DSO de hulp inroept van oud-orkestleden en andere gastspelers. Het belooft indrukwekkend te worden.

Kortom, een jaar vol activiteiten. Vier het lustrumjaar met ons mee en kom luisteren naar onze concerten!