Delfts Symphonie Orkest

Klassiek speelt bij DSO!

Het orkest

Het Delfts Symphonie Orkest, een amateurorkest opgericht in 1919 (zie ook geschiedenis van het DSO), bestaat uit ca. 70 leden van 17 jaar en ouder. Het Delfts Symphonie Orkest is ook bekend als DSO.

Minimaal twee keer per jaar wordt een eigen concert verzorgd. Het programma bestaat meestal uit een ouverture, solowerk en symfonie. Stukken die de laatste jaren zijn uitgevoerd, zijn onder andere: Een nacht op een kale berg van Moessorgsky, Vioolconcert van Glazoenov, symfonie nr.1 van Tsjaikowski en symfonie nr.5 en nr. 9 van Beethoven. In het repertoireoverzicht vind u nog veel meer stukken die het Delfts Symphonie Orkest heeft gespeeld sinds 1969.

Het orkest trad op met gerenommeerde solisten zoals, Daniël Wayenberg, Godfried Hoogeveen, Jaring Walta, Niek van Oosterum, Mileva Fialova, Dorothy Grandia, Ivo Janssen en anderen. In het solistenoverzicht vindt u een uitgebreide beschrijving van de solisten van de afgelopen jaren.

Naast bovengenoemde eigen concerten, begleidt het DSO ook regelmatig koren uit de omgeving. Zo werden de laatste jaren onder andere Die Schöpfung van Haydn, ein Deutsches Requiem van Brahms en het Requiem van Verdi uitgevoerd.